Tuesday, October 29, 2013

VNV 5. etapp

Järgmine võimalus orienteeruda on sellel neljapäeval kell 18.00 Toomemäel. Teeme mäluorienteerumist, keskuseks on Inglisilla loodepoolne ots. Kuna sellest nädalast on väljas juba 18 ajal suhteliselt pime, siis on rangelt soovitav kaasa võtta oma lamp. Kirja saab panna neljapäeval kella 16-ni postitust kommenteerides. Osavõtt on 1 euro. Kui keegi arvab, et mälu harjutus on talle liiga raske, siis on võimalik minna punkte läbima kaardiga. Seda tuleks siis kindlasti registreerides ära mainida.

18 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Kuigi ametlikult pole veel 2017 a MMi maastike välja kuulutatud ja suletud, siis käis vähemalt pressiteatest läbi info, et üks sprindidistants joostakse Tartus ja suure tõenäosusega kasutatakse ka Toomemäge. Niiet kõigil, kellel on plaanid 2017 MMi koondisesse kandideerida, ei oleks enam ilus seal joosta.

    ReplyDelete
  3. Mälu-o puhul vist kaardiga ei joosta, vaid kaarti vaadatakse ainult stardis, seega ei pruugi minna antud viisil mälu-o keelatud tegevuste hulka. Tartlastel ning üliõpilastel on niigi sealne piirkond liigagi hästi teada.

    ReplyDelete
  4. Tulen.

    Ma vaataks seda lukku panemise asja just vastupidisest küljest --- jookske nüüd veel nii palju kui saab ;-)

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Vaevalt mul küll 2017 aasta MMiga pistmist tuleb, kuid keegi asjasse puutuv inimene võiks küll kommenteerida, et kas tänane tegevus võiks olla keelatud või mitte. Niisama jooksmine (ei mõtle tänast) on ju seal ikka lubatud..

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Ma millegi pärast kahtlen, et ma 2017a sprinti jooksen, aga no ma siis jätan igaks juhuks tulemata. Kuigi tekib tõesti küsimus, et mis kasu on keelualast, kui tartlaste jaoks on see peamiseks treeningpaigaks ning paljudel on maastik peas.. südemetunnistust kuulates ei tohiks tartlased nagunii MMil sprinti joosta?

    ReplyDelete
  9. Iseenesest ma olen Mihkliga täiesti nõus, need kes tahavad MM-ilt osa võtta ei tohiks planeeritavatel võistlusmaastikel trenni teha. Isegi juhul kui neid ei ole veel keelualana välja kuulutatud. Kuna MM-il kandideerib Eesti koondisesse võistlejaid aga ainult suurusjärgus paarkümmend liiget, siis ma ei näe selles põhjust lõpetada "tavaorienteerujatele" Toomemäel trennide tegemist. Marek - Mäluharjutus on ka maastikul kaardiga liikumise harjutus, mis käib ka nii öelda keelatud tegevuste hulka. Orineteerumise ajal ei vaadata ka iga hetk kaarti, vaid väikeste vahedega. Selle harjutuse puhul on see kaardi vaatamise vahe väga palju pikemaks aetud.

    ReplyDelete
  10. Mis hea tava ilma kaardita jooksmise kohta Toomel ütleb? Mis saab Linnasprintidest?

    ReplyDelete
  11. See "Keelualadel ei ole lubatud kuni näidatud kuupäevani kaardiga liikuda ega läbi viia treeninguid ega eelnevaid võistlusi!" on EOL kodulehelt võetud keeluala kirjeldus. Selle järgi ma ütleks, et niisama jooksmine on lubatud. Linnasprintide tulevik Tartus on veel lahtine.

    ReplyDelete
  12. Selles reeglist võib ka nii aru saada, et asjassepuutuvad orienteerujad ei tohi läbi viia mingeid treeninguid keelualal (ei kaardiga ega ilma). Sel juhul on ka lihtsalt jooksmine küsitav.

    ReplyDelete